Suunnitteluryhmän päällikkö / Operations, Halli

Patria on työpaikka, jossa rakennat yhteistä turvallisuutta. Meillä tavalliset ihmiset ratkaisevat epätavallisia haasteita. Kun on kyse kriittisistä operaatioista maalla, merellä, ilmassa ja verkossa, osaamisella on merkitystä. Laatu syntyy ihmisistä – jokaisesta meistä. Patriassa sinä ratkaiset.
Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu asiakaskeskeisten elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja, jolla on vahva kasvustrategia. Lisätietoja löydät osoitteesta www.patriagroup.com.
Operations-yksikkömme vastaa tuotannosta ja toimitusketjusta. Operations koostuu neljästä tuotantolinjasta: Airframe and Structures / Engine, Components and Training / Land / Systems & Integration. 


Haemme Jämsän Halliin

SUUNNITTELURYHMÄN PÄÄLLIKKÖÄ

Ryhmä keskittyy lentotekniseen rakenne- ja mekaniikkasuunnitteluun ja toimii osana Modifikaatiot-osastoa kuuluen Aeronautical Engineering and Avionics yksikköön. Ryhmään kuuluu noin 20 henkilöä. Päällikkö toimii suunnittelijoiden esihenkilönä ja vastaa ryhmänsä toiminnasta, osaamisten ylläpidosta ja työnjohdosta yhdessä projektipäälliköiden kanssa.

Ryhmän tehtäväkenttä koostuu mm. 3D-mallinnuksesta etupäässä Catialla sekä valmistus- ja kokoonpanopiirustusten laatimisesta ja julkaisusta. Ryhmän osaamiseen ja tehtäviin kuuluu myös mm. materiaalien ja valmistustekniikoiden valinta, valmistuksen ohjeistaminen ja kokoonpanon ongelmien ratkaisu (nk. MRB-työ), konseptien tekeminen tarjoustöihin sekä tarjouslaskentaan osallistuminen. Tässä työssä ryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä valmistussuunnittelun, hankinnan ja tuotannon asentajien kanssa sekä Suomessa että ulkomaisissa toimipisteissä projektista riippuen.

Työssään ryhmän suunnittelijat ovat tekemisissä kaikkien Suomessa käytössä olevien sotilasilma-alusten kanssa, ja osallistuvat lisäksi myös siviilikoneiden muutostöihin. Ryhmä suunnittelee myös mm. työ- ja mittavälineitä, laatii koneistusohjelmia sekä tuottaa komposiittivalmistuksessa tarvittavia tiedostoja (esim. leikkuri, laser yms.). Lujuuslaskennan kanssa tehtävä yhteistyö on tiivistä.

Ryhmän työ on monipuolista, teknistä sekä tarjoaa laajan läpileikkauksen eri ilma-aluskalustosta ja teknologioista AM/3D-tulostamisesta, 3D-skannauksesta ja komposiiteista perinteisempään levytyöhön ja koneistukseen.

Ryhmän vetäjänä sinun ei tarvitse olla kaiken tämän edellä kuvatun kokenein ja paras asiantuntija vaan kyetä huolehtimaan tekemisen edellytykset ryhmällesi sekä olemaan innostava ja kannustava ja ohjaamaan tekemistä oikeaan suuntaan. Astut tehtävääsi muutosvaiheessa. Ryhmän koko on aiemmista vuosista kasvanut ja ryhmän tehtäväkenttä laajentunut. Projektien määrä on lisääntynyt, aikataulut kiristyneet ja valmistustekniikoita on tullut lisää. Toimiakseen sujuvasti yhdessä muiden kanssa, ryhmälle on rakennettava hyvä tilannekuva, toimiva työjonojen hallinta ja matalan kynnyksen käytännöt keskustella hankinnan, analyysiryhmän ja tuotannon kanssa. Tässä rakennusvaiheessa ryhmän päälliköllä on tärkeä suunnannäyttäjän rooli. Sähköisten työkalujen käyttöönottoon tiedon jakamisessa ja hallinnassa on myös selvä tarve. Yksin ei kuitenkaan tarvitse selviytyä, vaan ryhmäsi vetäjänä pääset rakentamaan toimivia käytäntöjä yhdessä osaston muun johdon sekä koko Lentoteknisen suunnittelun kanssa.

Menestyäksesi työssäsi, sinulla olisi hyvä olla esimerkiksi:

 • tekninen pohjakoulutus, teknikko, insinööri tai DI
  • esim. konetekniikan, lentotekniikan, valmistustekniikan alueelta
 • usean vuoden kokemus valmistavasta teollisuudesta, esim.
  •  suunnittelutehtävät,
  •  työnsuunnittelu tai
  • valmistussuunnittelu
 • innostunut ja haasteita pelkäämätön asenne
 • halu kehittyä ja kehittää ryhmän toimintaa

Työtäsi helpottaisi myös kokemus joistakin seuraavista, esim.

 • esimiestehtävät
 • kokemus Catian tai vastaavan ohjelmiston käytöstä
 • lentotekninen suunnittelukokemus
 • kokemus ilma-alushuollosta tai valmistuksesta
 • konfiguraation hallinnan ja sähköisten tietojärjestelmien tuntemus
 • kokemus ilmailun standardeista ja laatujärjestelmistä
 • projektinhallintakokemus tms.

Olethan rohkeasti ja avoimin mielin yhteydessä, vaikka kaikki edellytykset eivät täyttyisikään.

Suunnittelu on tärkeä osa ilma-alusten ylläpitoa ja modifiointia. Tehtävässä saat ilmailun ammattilaisten työyhteisön vahvan tuen ja mahdollisuuden vaikuttaa osaamisen kehittämiseen ja valmistussuunnittelun tulevaisuuteen. Haluamme henkilöstömme voivan hyvin, siksi perehdytämme tehtävään huolellisesti ja kehitämme työtapoja ja menetelmiä jatkuvasti. Meillä työn tekemisen joustavuus mahdollistaa ehjän, tasapainoisen ja kestävän kokonaisuuden rakentumisen erilaisten elämäntilanteiden ympärille. Tehtävässä on mahdollisuus osittaiseen etätyöhön sopimuksen mukaan.

Tehtävä on voimassa toistaiseksi. Paikkaan valitulle henkilölle tehdään turvallisuusselvitys ja huumausainetesti.

Jos kiinnostuit tehtävästä, täytäthän hakemuksen palkkatoiveineen pian, sillä haastattelut aloitetaan jo hakuaikana ja valinta tehdään mahdollisimman pian.

Lisätietoja tehtävästä antaa arkisin kello 9.00-16.00 Tuomo Jokisalo, 040 869 3112.


Miksi Patria?

1. Turvaa yhteiskunnalle: edistämme ylpeydellä kansallista ja kansainvälistä turvallisuutta. Siihen tarvitaan vastuullista asennetta ja huippuosaamista, joka takaa toimintavarmuuden kaikissa olosuhteissa.

 2. Sinä vaikutat: Patriassa sinä vaikutat työsi sisältöön, urasi kehittymiseen, asiakkaidesi ja koko yrityksen menestykseen. Meillä voit olla juuri niin hyvä kuin ikinä voit olla.
 3. Keskity tärkeimpään: tee sitä, mitä rakastat ja näe kättesi jäljet. Olet meille ratkaisevan tärkeä. Haluamme että voit hyvin ja elät töiden ohella täyttä elämää.
 4. Mahtava porukka: meillä teet työtä uudistuvassa ja energisessä työyhteisössä, jossa on hymy herkässä. Uskomme, että parhaat tulokset syntyvät hyvässä ilmapiirissä.

Hakuaika alkaa: 20.06.2022 10:00Hakuaika päättyy: 12.08.2022 23:00

Jaa ilmoitus

Luokittelut
Yritys
Paikkakunta
Jämsän Halli